Evde Tereyağı Yapımı

evde tereyağı tarifi
Gettyimages- Evde Tereyağı Yapımı

Tereyağı nasıl yapılır ? 

1 kase süt kaymağını mikserle köpürene kadar çırpın. Yağ krema kıvamına gelip sütten ayrılmalı.. Kıvamını alan yağı süzgece alıp tahta kaşık ile hafifçe bastırın. Üzerine bol miktarda soğuk su dökün. Sertleşen tereyağını buzdolabında saklayın ve üç dört gün içinde tüketin.

Süt kaymağı

Çiğ sütü kaynattıktan sonra kısık ateşte üzeri kaymak bağlayana kadar pişirin. Altını kapatıp soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra 1 gece de tencereyi buzdolabında bekletin. Üzerinde oluşan kaymağı toplayarak kaseye alın.


Afiyet olsun...