Gettyimages- Evde Tereyağı Yapımı |
Tereyağı nasıl yapılır ?
1 kase süt kaymağını mikserle köpürene kadar çırpın. Yağ krema kıvamına gelip sütten ayrılmalı.. Kıvamını alan yağı süzgece alıp tahta kaşık ile hafifçe bastırın. Üzerine bol miktarda soğuk su dökün. Sertleşen tereyağını buzdolabında saklayın ve üç dört gün içinde tüketin.
Süt kaymağı
Çiğ sütü kaynattıktan sonra kısık ateşte üzeri kaymak bağlayana kadar pişirin. Altını kapatıp soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra 1 gece de tencereyi buzdolabında bekletin. Üzerinde oluşan kaymağı toplayarak kaseye alın.
Afiyet olsun...
Çiğ sütü kaynattıktan sonra kısık ateşte üzeri kaymak bağlayana kadar pişirin. Altını kapatıp soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra 1 gece de tencereyi buzdolabında bekletin. Üzerinde oluşan kaymağı toplayarak kaseye alın.
Afiyet olsun...