Her ülkenin kahve hazırlama tarzı farklıdır. Kimisi içkiyle, kimisi bol sütle, tarçınla, balla karıştırır, kimisi de sade içer kahvesini. Ama mutlaka keyifle içer.
1- İspanya- Carajillo
Carajillo, kahvenin viski, rom veye brendi ile karıştırılması ile hazırlanmış geleneksel bir İspanyol içeceğidir.
2- İsveç- Fika
3- Meksika- Cafe de Olla
Toprak kapla pişirilip toprak kapla sunum yapılan cafe de olla, organik kahvenin tarçınla tatlandırılmış halidir.
4- Hollanda- Koffie Verkeerd
5- Finlandiya- Kaffeost
Kahveye küp şeklinde kesilmiş peynirler eklenerek servis edilir.
6- Hindistan- Kaapi
Bir ölçek süt ve ince çekilmiş kahve, hint filtresinden geçirilip hazırlanır.
7- Fransa- Cafe au Lait
Kahveye tadını veren yoğun ve sıcak süttür.
8- Portekiz- Galoa
Sadece dörtte biri kahve. Dörtte üçü ise köpüklü süt. Servis edilirken de uzun bardaklar tercih edilir.
9- Avusturya- Kaffee Brauner
Bir bardak su ile ikram edilmesi kulağa tanıdık geliyor.
10- İtalya- Affogato
Dondurma üzerine espresso dökülerek hazırlanır.
Biraz espresso, üzerine süt ve onun üzerine de kakao tozu. Sizce de harika değil mi?
İtalya- Espresso romano
Espresso bir limon dilimiyle ikram edilir.
11- İspanya
Cafe Bombon
Bir çok ülkede benzer kahve hazırlayışı ile yarı yarıya espresso ve süt.
İspanya- Cafe con miel
12- Almanya- Eiskaffe
Kahve üzerine ekleyeceğiniz 2 kaşık dondurma, biraz krem şanti ve son olarak çikolata parçacıkları ile bu lezzetli kahveyi siz de hazırlayabilirsiniz.
Almanya - Pharısaer
Çeyrek fincan kahvenin, üzerine biraz rom, 1 küp şeker ve en son krem şanti ilave edilir.
13- Avusturya- wiener melange
Bir fincan espresso ve üzerine biraz krem şanti eklerseniz siz de wiener melange'nin tadına bakabilirsiniz.
14- ABD- Cafe Breve
Yarı yarıya süt ve krema karışımı buharda ısıtılır ve üzerine espresso eklenir. Son olarak da süt köpüğü ilave edilip, cafe breve hazırlanır.
15- TÜRKİYE- Türk kahvesi
Bir fincan klorsuz su cezveye konur. 1 dolu tatlı kaşığı türk kahvesi ve istenilen miktarda şeker de eklendikten sonra iyice karıştırılır. Kısık ateşte pişmesi kahveyi köpüklü yapacaktır.