Evde Fındık Ezmesi Yapımı

fındık ezmesi

Şüpheli yağlar, mısır şurubu, koruyucular, renklendiriciler.. Fındık ezmesini evinizde yaparak sağlıklı beslenebilir, lezzetini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.


Tarif :
  • 200 gr fındık
  • 2 yemek kaşığı süzme bal
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ

180 derece ısıtılmış fırında fındıklar 7-9 dakika kavrulur. Biraz soğuduktan sonra mutfak robotunda çekilir(İri parçalar kalmayacak şekilde). İçerisine şeker ve bal ilave edilir(Şekeri veya balı damak tadınıza uygun olarak ayarlayabilirsiniz). Robotta çekmeye devam edilir. Sonra yağı ekleyip, çekme işlemine yine devam edilir.


Afiyet olsun.