1- Taiyaki
Kırmızı fasulye ezmesi, peynir, patates, çikolata, krema, muhallebi... Bunlar, balık şeklindeki keklerin içerisinden çıkacak olan sürprizlerden sadece birkaçı.
2- Krepler
Krep, iki yüzden fazla çeşidi ile Japonya'nın dükkanlarında yerini alır. Kreplerin çikolata, krem şanti, yaban mersini, muhallebi gibi tatlı çeşitlerinin yanı sıra; ton balığı, marul, peynir, tavuk, karides gibi tuzlu çeşitleri de mevcuttur. Genellikle her bir krep türünü temsil eden plastik krep objeleri dükkanların önünde sergilenir.
3- Dango
Dangolar, pirinç unu ile yapılan Japon hamur tatlıları olup hemen her sokak başında karşınıza çıkabilir.
4- Dorayaki
5- Choco Banana
6- Manju
Manju geleneksel bir Japon şekerlemesidir. Çok çeşitli olmasının yanı sıra genellikle haşlanmış fasulye ezmesi ya da kestane reçeli ile iç dolgu yapılır.
7- Ikayaki
Soya sosu ve baharatlarla harmanlanmış kalamarın ızgara halidir.
8- Takoyaki
9- Okonomiyaki
Okonomiyaki, bir Japon gözlemesidir. Ülke genelinde iç malzemesi etten lahanaya kadar değişiklik gösterir. Sos ve mayonezle beraber servis edilir.
10- Kasutera (Castella)
11- Yakitori
12- Kakigori
Meyve aromalı şuruplar ile tatlandırılıp, karamel ve çikolata ile de süslenen Japon buz tatlısıdır. Yaz aylarının favorisidir.
13- Daifuku
Daifuku, azuki fasulyesinden yapılan içi çeşitli yiyeceklerle doldurulmuş küçük yuvarlak bir mochidir.
14- Monaka
15- Senbei
Çay saatlerinin ve arkadaş ziyaretlerinin vazgeçilmezi olan Senbei, Japonya'nın popüler atıştırmalıklarındandır.
16- Shioyaki
Shioyaki, bir şiş üzerine geçirilmiş, bolca tuzlanmış ve ızgarada pişirilmiş balıklardır. Yiyecek tezgahlarında sıkça yerini alır.
17- Yakisoba
Erişte, domuz eti ve sebzelerle kızartılıp, yakisoba sosu, tuz ve karabiber ile terbiye edilir. Japon evlerinde de yapılan bu yemek türünü, Japonya'nın sokaklarında da rahatlıkla bulabilirsiniz.
18- Yakitomorokoshi
Yorumlar
Yorum Gönder