Japonya'nın 18 Sokak Lezzeti

1- Taiyaki
taiyaki

Kırmızı fasulye ezmesi, peynir, patates, çikolata, krema, muhallebi... Bunlar, balık şeklindeki keklerin içerisinden çıkacak olan sürprizlerden sadece birkaçı.


2- Krepler
krep

Krep, iki yüzden fazla çeşidi ile Japonya'nın dükkanlarında yerini alır. Kreplerin çikolata, krem şanti, yaban mersini, muhallebi gibi tatlı çeşitlerinin yanı sıra; ton balığı, marul, peynir, tavuk, karides gibi tuzlu çeşitleri de mevcuttur. Genellikle her bir krep türünü temsil eden plastik krep objeleri dükkanların önünde sergilenir.


3- Dango
dango

Dangolar, pirinç unu ile yapılan Japon hamur tatlıları olup hemen her sokak başında karşınıza çıkabilir.


4- Dorayaki
dorayaki

Dorayaki, pandispanyadan yapılan iki tatlı krep arasına anko(kırmızı fasulye ezmesi) sıkıştırılmış lezzetli ve yaygın bir atıştırmalıktır..


5- Choco Banana
choco banana

Festivallerin gözdesi bu çikolataya batırılmış muzların şekerlemelerle süslenmesi de ihmal edilmez.


6- Manju
manju


Manju geleneksel bir Japon şekerlemesidir. Çok çeşitli olmasının yanı sıra genellikle haşlanmış fasulye ezmesi ya da kestane reçeli ile iç dolgu yapılır.


7- Ikayaki
ıkayaki

Soya sosu ve baharatlarla harmanlanmış kalamarın ızgara halidir.


8- Takoyaki
takoyaki

Ahtapot topları diye de bilinen takoyaki, buğday unu tabanlı bir bulamaçın içerisine ahtapot parçaları veya kıymanın doldurulmasıyla yapılır.


9- Okonomiyaki
okonomiyaki

Okonomiyaki, bir Japon gözlemesidir. Ülke genelinde iç malzemesi etten lahanaya kadar değişiklik gösterir. Sos ve mayonezle beraber servis edilir. 


10- Kasutera (Castella)
castella

Japonya'nın lezzetli ve popüler sünger kekleridir.

11- Yakitori
yakitori

Bu kebaplar tavuğun taşlık ya da boyunluk gibi yerlerinden yapılabildiği gibi, sığır ya da deniz ürünleri ile de yapılabiliyor.


12- Kakigori
kakigori

Meyve aromalı şuruplar ile tatlandırılıp, karamel ve çikolata ile de süslenen Japon buz tatlısıdır. Yaz aylarının favorisidir.


13- Daifuku
daifuku

Daifuku, azuki fasulyesinden yapılan içi çeşitli yiyeceklerle doldurulmuş küçük yuvarlak bir mochidir. 


14- Monaka
monaka

Geleneksel Japon şekerlemesi olan Monaka, gofreti andırır ve değişik şekillerde yapılabilir.


15- Senbei
senbei

Çay saatlerinin ve arkadaş ziyaretlerinin vazgeçilmezi olan Senbei, Japonya'nın popüler atıştırmalıklarındandır.


16- Shioyaki
shioyaki

Shioyaki, bir şiş üzerine geçirilmiş, bolca tuzlanmış ve ızgarada pişirilmiş balıklardır. Yiyecek tezgahlarında sıkça yerini alır.
 

17- Yakisoba
yakisoba

Erişte, domuz eti ve sebzelerle kızartılıp, yakisoba sosu, tuz ve karabiber ile terbiye edilir. Japon evlerinde de yapılan bu yemek türünü, Japonya'nın sokaklarında da rahatlıkla bulabilirsiniz.


18- Yakitomorokoshi 
yakitomorokoshi

Son olarak yakitomorokoshi, yani ızgara üzerinde közlenmiş koçanda mısır. Sizce de kulağa tanıdık ve lezzetli gelmiyor mu ?  😊





Yorumlar