Taşköprü Sarımsağı Neden Bu Kadar Önemli?

Taşköprü sarımsağının faydaları

"Vücudun sülfüre ileri derecede ihtiyacı vardır. Ama bunun organik form olarak alınması kolay değildir. İşte sarımsak bunu sağlar", diyor onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar.

Taşköprü sarımsağı ayrıcalıklı mıdır ?
Taşköprü sarımsağı ile Çin sarımsağı arasındaki fark nedir ? 

Taşköprü sarımsağı, Çin'den gelen sarımsakla karşılaştırılamayacak kadar zengin bir üründür. Bunun sebebi toprak yapısıdır. Taşköprü sarımsağının yetiştiği topraklar sülfür açısından zengindir. Bu sayede sarımsağın etkisi keskinleşir. Yoğun, ince dişli ve kolay ayıklanamayan Taşköprü sarımsağı, iri dişli, kolay ayıklanan ancak rayiha yönünden oldukça zayıf Çin sarımsağından çok daha kalitelidir.


Sarımsaklı ev yoğurdu doğal ilaçtır.

Tansiyonun ani yükselmesini kontrol etmek amacıyla en çok kullanılan yöntem sarımsaklı yoğurttur. Sarımsağın şifa verici özelliklerinden, her gün muhakkak birkaç diş sarımsağı soslara, salatalara ekleyerek ya da sade olarak tüketmenizde fayda var.


Diğer Faydaları
  • Damarların doğal yolla açılmasını sağlayıp, damar tıkanıklığını engeller.
  • Kurşun, civa arsenik zehirlenmelerinde etkin tedavi sağlar.
  • Yüksek kan şekerini düşürüp, şeker hastalığı tedavisine yardımcı olur.
  • Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri doğal yoldan sağlar.
  • DNA'nın korunmasından tutun, antioksidan etkiye dek pek çok işlevde etkilidir.
  • Mantarların üremesini engeller. Kalın bağırsakta bulunmaması gereken mantarlar engellenir.
  • Kaş ve saçları güçlendirmek, cildinizi güzelleştirmek, sivilcelerden kurtulmak için uygulanır.