- Beyaz çay, yeşil ve siyah çaya oranlar içerisinde daha çok antioksidan barındırır. Bundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklardan korur.
- Kan akışını düzenler, yüksek kan basıncını önler.
- Vücudumuzdaki virüsleri, bakterileri ve mantarları öldürücü etkisi vardır.
- Düzenli kullanımında, yapılan deneylerin gösterdiği üzere meme, cilt, akciğer, pankreas kanserini önleyebilir.
- Kalp damar sağlığını korumada yardımcıdır.
- Kafein oranı diğer çaylara göre daha düşüktür.
- Erken yaşlanmaya karşı mücadele eder, cildi korur.
- Metabolizmayı hızlandırır. Beyaz çay daha az işlendiği için yağ yakma özelliği daha fazladır.
- Diş etlerini korur, kemik yapısını güçlendirir.
Beyaz Çay Demlemenin Püf noktaları :
- Çayınızı serin, kuru ve karanlık bir yerde muhafaza edin.
- Çayınızı çeşme suyu yerine kaliteli suyla hazırlayın.
- Kaliteli bir beyaz çay, bir kaç kere demlenebilir.
Beyaz Çay Nasıl Hazırlanır?
Kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığını doldurmayacak şekilde beyaz çay atıp, fincanınızın üzerini kapatın. 2- 3 dakika demlenmesini bekleyin.
Bu blogda sunulan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Kullanılan ifadeler Gıda ve İlaç İdaresi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu blog herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için tasarlanmamıştır ve herhangi bir tıbbi tedavinin yerini alması amaçlanmaz. Özel sağlık sorunlarınız için lütfen bir sağlık uzmanının tavsiyesine başvurun. Bireysel sonuçlar değişebilir.
Afiyet olsun.