Son Zamanların Popüleri - Rooibos Çayı


Kırmızı rengi, hoş kokusu, enfes tadıyla kafeinsiz rooibos çayı, son zamanlarda Türkiye'de popüler hale geldi. Kırmızı ya da kızıl çay olarak da tanınan rooibos çayı Afrika kökenli bir bitki olan kızıl çalı bitkisinden elde edilmektedir.


Faydalarına gelince :
  • A, B1, B2, B5, B6, B12, C, D, E, K vitaminleri ile kalsiyum, florin, bakır, manganez,demir, fosfor ve sodyum bulunduran rooibos çayı aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sitemini güçlendirir. 
  • Kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Sinir ve beyin fonksiyonları üzerinde koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Uykusuzluk, yüksek tansiyon, stres, mide ağrısı, adet sancısı, cilt kuruluğu gibi sorunları önlemeye yardımcıdır.
  • Sindirim sistemini rahatlatır.

Nasıl içilir?


Kaynayan suya her bir kupa bardak için bir çay kaşığı olacak şekilde rooibos yaprağı konur. 5 dakika daha demlenir ve süzülür.


Bu blogda sunulan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Kullanılan ifadeler Gıda ve İlaç İdaresi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu blog herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için tasarlanmamıştır ve herhangi bir tıbbi tedavinin yerini alması amaçlanmaz. Özel sağlık sorunlarınız için lütfen bir sağlık uzmanının tavsiyesine başvurun. Bireysel sonuçlar değişebilir.