Evde Kefir Yapımı


Kefirin faydaları arasında, sindirime yardımcı olması, bağışıklığı güçlendirmesi, mide ülserini önlemesi, kemikleri güçlendirmesi, kan şekerini dengelemesi, mide gazını gidermesi ve depresyondan koruması bulunuyor. Peki evde kefir nasıl yapılır ?

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı kefir tanesi
  • cam kavanoz
  • plastik süzgeç

Yapılışı:

Süt kaynatılır ve kaymağı üzerinden alınır. Süte kefir taneleri eklenir. Kullandığınız kabın metal olmamasına dikkat edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabınızın üzerini temiz bir bez ile kapatın. 20 - 25 derece oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda 2 gün kadar bekletin. Mayalanmış olan bu sütü plastik bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün. Buzdolabınızda saklayacağınız kefirinizi 2 gün içinde tüketmelisiniz.


Afiyet olsun...