Kefirin faydaları arasında, sindirime yardımcı olması, bağışıklığı güçlendirmesi, mide ülserini önlemesi, kemikleri güçlendirmesi, kan şekerini dengelemesi, mide gazını gidermesi ve depresyondan koruması bulunuyor. Peki evde kefir nasıl yapılır ?
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt kaynatılır ve kaymağı üzerinden alınır. Süte kefir taneleri eklenir. Kullandığınız kabın metal olmamasına dikkat edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabınızın üzerini temiz bir bez ile kapatın. 20 - 25 derece oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda 2 gün kadar bekletin. Mayalanmış olan bu sütü plastik bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün. Buzdolabınızda saklayacağınız kefirinizi 2 gün içinde tüketmelisiniz.
Afiyet olsun...
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı kefir tanesi
- cam kavanoz
- plastik süzgeç
Yapılışı:
Süt kaynatılır ve kaymağı üzerinden alınır. Süte kefir taneleri eklenir. Kullandığınız kabın metal olmamasına dikkat edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabınızın üzerini temiz bir bez ile kapatın. 20 - 25 derece oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda 2 gün kadar bekletin. Mayalanmış olan bu sütü plastik bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün. Buzdolabınızda saklayacağınız kefirinizi 2 gün içinde tüketmelisiniz.
Afiyet olsun...