Hangi Meyve Hangi Hastalığa İyi Gelir

meyveler ve faydaları ile ilgili görsel sonucu


  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • İltihap ve ödem söktürücüdür.
  • Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Ahududu :
  • Kan temizleyicidir.
  • İştah açıdır.
  • Toksinleri vücuttan atar.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
Ayva :
  • Vücudu dinç tutar.
  • Kalp, damar sağlığını korur.
Beyaz Dut :
  • Bademcik ve boğaz iltihabına iyi gelir.
  • Bağırsakları düzenli çalıştırır.
  • Vücudu güçlendirir.
Çilek :
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Kan temizleyici etkisi vardır.
Elma :
Greyfurt :
  • Enfeksiyonlara karşı vücudu korur.
  • C vitamini açısından zengindir.
  • Bazı ilaçlarla birlikte kullanılmaması gerekir. 
İncir :
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Yüksek kan basıncını düşürür.
Karadut :
  • Bademcik iltihabına karşı korur.
  • Ağız ve diş eti sağlığı için faydalıdır.
Karpuz :
Kayısı :
  • Sindirimi çabuklaştırır.
  • Kemik erimesini önler.
  • Kan yapar.
Kiraz :
  • Güçlü bir ağrı kesici ve antioksidandır.
  • Vücudu nikotinden temizler.
  • Kolesterolü ve kan şekerini düşürür.
Kivi :
  • Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Yüksek C vitamini vardır.
Muz :
  • Kalp krizinden korur.
  • Kolesterolü düşürücü, yüksek tansiyonu önleyici özelliği vardır.
Nar :
Üzüm :
  • Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenilirse hücre yenileyicidir.
  • Karaciğeri temizler, kalp atışını düzenler.
Portakal :
  • Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır.
  • Öksürüğü azaltır.
  • Kalp hastalığı ve felçten korur.
  • Soğuk algınlığı ve gripten korur.